Tornerose


St. Petersburg Festival Ballet presenterer TORNEROSE

Med dette presenterer vi en av verdens mest populære balletter; «Sleeping Beauty» eller «Tornerose» som vi kaller den på norsk. Mesterstykket fremføres av St. Petersburg Festival Ballet. Dette turnerende ensemblet forbindes med eleganse, skjønnhet, storslagne kostymer og danseteknikk av ypperste klasse.

Historien om Tornerose er opprinnelig et folkeeventyr man mener første gang ble nedskrevet en gang på 1300-tallet. Komponisten Pjotr Tsjajkovskij er vel den som har gjort historien til udødelig allemannseie. Helt på slutten av 1880-årene komponerte han musikken til den balletten han tilsynelatende var mest fornøyd med selv.

Balletten går for å være en av de vakreste balletter innen det klassiske repertoaret. Historien om den sovende prinsesse Tornerose og den modige prinsen som vekker henne med et kyss har alltid fenget publikum. Historien har alt; romantikk, poesi, skjebnemakt, godhet versus ondskap og selvfølgelig kjærlighet. Denne oppsetningen med sin storslagne scene- og lysdesign tar oss med inn i et eventyrland av ren nytelse.

Velkommen til en stor opplevelse for hele familien.Dato_ukonvertert: 2021-11-20T19:00:00+01:00

Dato Full: 20. November 2021 19:00

Dato Kun: 20. November 2021

Klokka: 19:00

Pris fra: 500

 

Sted: Arendal Kulturhus
Sal: Store Torungen
Dato: