Solveig:…Peer Aspera Ad Astra


En musikalsk taterkonsert!

EN MUSIKALSK TEATERKONSERT

«Hold kjeft! Hvem tror du at du snakker til! Jeg er Solveig, en giftig slange, farlig og vill, jeg biter deg knapt i halsen, og minuttet etter så danser du dødsvalsen. Angeren vil bittert smake, og livet får du aldri tilbake, nei, se du døde blott fordi: du møtte Solveig på din sti.
Lang og krøkkete er melkeveien lagt, mørk er den, og ting blir tapt. Vissheten smaker som beskeste luten, men ville du vært målet foruten?»

Forestillingen går i direkte konflikt med selveste Henrik Ibsen! På rim! Solveig var nemlig ikke en passiv kvinne som satt årevis og ventet på sin kjære; Hun var et fyrverkeri!

Hundreogfemtitre år etter premieren på «Peer Gynt» er det på tide at Solveig får fortelle sin versjon rundt hva som egentlig skjedde. Derfor samlet Heidi Ruud Ellingsen et stjernelag med Rolf Kristian Larsen som dramatiker og Erlend Skomsvoll som komponist.

Sammen har de laget den musikalske teaterkonserten SOLVEIG: .. peer aspera ad astra, et stykke om Solveigs reise fra jordhytta til stjernene, og ned igjen, et dramatisk dikt i tragedieform og samtidig en mørk fest av en musikkteaterkonsert.

Vi møter Solveig i det hun vil forlate hjem og gård, og ikke minst spinneriet som hun og moren har drevet alene. Solveig vil forlate det hele, hun mener seg skjebnestyrt til noe større, en plass blant stjernene. I et bryllup møter hun en med samme tankegang: Peer.

Sammen raserer de bryllupet og stikker, men Solveig blir knust når hennes nyvunne kjærleik viser seg å være stykkevis og delt med flere kvinner enn henne. Hun bestemmer seg for å klare seg selv, for å aldri stole på en mann og setter kursen vestover til et land der mennesker våger å drømme, Amerika. Der stiger hun raskt i gradene, kanskje for raskt, og hennes voldsomme ambisjon kommer med en pris: hun støter alle som elsker henne lenger og lenger bort, og når hun endelig innser at karriere hun har valgt er forgjengelig, og at hun vil hjemover, så er det en knekt diva som prøver å pusle sammen livet sitt igjen. Men
er det for sent?

Søttet av: Fritt Ord, NOPA, Riksscenen, Norsk Dramatikkfestival

 Dato_ukonvertert: 2022-01-12T19:00:00+01:00

Dato Full: 12. January 2022 19:00

Dato Kun: 12. January 2022

Klokka: 19:00

Pris fra: 360

 

Sted: Arendal Kulturhus
Sal: Store Torungen
Dato: