Olga Konkova


Olga Konkova har siden 1994 vært en av Norges aller mest anerkjente jazzpianister. Født i Moskva, utdannet ved blant annet Berklee College of Music og endte til slutt opp i Norge. Fra tiden i Moskva fikk Konkova utdanning innen både jazz og klassisk musikk og tidlig ble hun inspirert av klassikere som Schubert og Mahler. Som jazzpianist har dette gitt henne en ballast med et kammeraktige uttrykk som ofte preger hennes spill. En annen dimensjon i hennes allsidighet er de poetiske ytringene; kanskje «påvirket av norsk natur», som Konkova selv nevner som en inspirasjonskilde.

Konkova solodebuterte under Moldejazz i 1999, og har siden det samarbeidet med norske musikere som Jon Christensen, Knut Riisnæs, Audun Kleive, Ole-Jacob Hansen, Tom Olstad, Tore Brunborg og Karin Krog. I Arendal jazzklubb kjenner vi henne først og fremst fra hennes samarbeid med brødrene Mathisen fra Sandefjord.

På CD’er har vi møtt henne som leder for flere egne innspillinger, i alt fra solo til kvartett. Fellesnevneren har hele tida vært kvalitet!

Olga Konkova swinger, besitter teknikk og kraft i massevis, og har åpenbart ikke glemt sin klassiske bakgrunn. I Arendal Jazzklubb handler det denne gangen utelukkende om henne og et flygel. Det kommer garantert til å bli en spennende reise!

Olga Konkova – pianoDato_ukonvertert: 2021-05-06T20:00:00+02:00

Dato Full: 6. May 2021 20:00

Dato Kun: 6. May 2021

Klokka: 20:00

Pris fra: 100

 

Sted: Arendal Kulturhus
Sal: Lille Torungen
Dato: