Gard Nillsen Acoustic Unity


Energirik nordisk jazz med amerikanske tradisjoner

Gard Nilssen Acoustic Unity har siden starten i 2014 gitt ut tre kritikerroste album og spilt 100 konserter i Norge, Europa, Japan, USA, Canada og Brasil. Etter overbevisende konserter på Winterjazz i New York, Jazzahead i Bremen og sammen med Joshua Redman og Ambrose Akinmusire under Gard Nilssens oppdrag som «artist in residence» på Moldejazz i sommer, blir bandet omtalt som noe av det beste og mest spennende på den europeiske jazzscenen om dagen. Trioen består av André Roligheten på saxofoner, Petter Eldh på kontrabass og Gard Nilssen på trommer, som alle er blant de mest etterspurte og aktive musikerne i sin generasjon.

Acoustic Unity henter inspirasjon blant annet fra den amerikanske frie 60-talls jazzen, samtidig som de alle tre har bena godt plantet i dagens jazzlandskap. Med en trio fri for akkordinstrumenter, skapes det både et nakent, men også dynamisk lydbilde. Slikt blir det det ny og spennende musikk av, som ser fremover! Dette gir et friskt og unikt uttrykk, fylt med energi og kreativitet.

Trioen har hatt omfattende turnering i Europa, Asia og Amerika. Nå står Arendal for tur – gled dere!

André Roligheten – saksofoner, Petter Eldh – kontrabass, Gard Nilssen – trommerDato_ukonvertert: 2021-03-25T20:00:00+01:00

Dato Full: 25. March 2021 20:00

Dato Kun: 25. March 2021

Klokka: 20:00

Pris fra: 100

 

Sted: Arendal Kulturhus
Sal: Lille Torungen
Dato: